måndag 18 april 2011

Spacehunter - uppdrag i den förbjudna zonen

Gillar du kalkoner? Då är det här definitivt en film för dig! Spacehunter - uppdrag i den förbjudna zonen är så fruktansvärt dålig att den blir bra, man måste bara vara på rätt humör för den. Någon som kommer ihåg Molly Ringwald, ungdomsstjärnan från 80-talet? Hon har en av huvudrollerna, den andra huvudrollen har Peter Strauss.

Wolff (Peter) är en ensamvarg och föredetta militär som driver omkring i rymden på jakt efter uppdrag. Han åkter till Terra 11 för att rädda tre kvinnor som har kraschat där. På denna ökenplanet träffar han den unga Niki (Molly) som blir hans guide för att komma till zonen dit kvinnorna har förts.

De båda träffar på tjocka mutanter som sover i någon form av puppaliknande anordning, vattenamazoner som tycker att Wolff kan bli en bra spermadonator, experimentbarn som kastar bomber och siktar förvånande dåligt, och inte minst diktatorn Overdog som är någon form av blandning mellan människa och maskin. Diverse fantastiska transportmedel (segeltåg någon?), en sexig android och en av Wolffs föredetta militärvänner är andra viktiga beståndsdelar i denna film.

Jag är fortfarande inte helt säker på att det här är en seriös film, det kändes direkt som en satir av en rymdfilm. Tyvärr tror jag att regisör Lamont Johnson är seriös vilket i och för sig gör det mycket roligare. När den kom ut på biograferna 1983 var den i 3D och inledningsmusiken har definitivt Star Wars-komplex. Lyssna bara:


Nästa gång du är sugen på att se en storslagen äventyrsfilm i den allra finaste kalkonsvepning du kan tänka dig kan jag rekommendera Spacehunter - uppdrag i den förbjudna zonen, eller om du hellre vill ha orginaltiteln, Spacehunter: Adventures in the Forbidden Zone. Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar