lördag 2 juli 2011

Vilket skitjobb

Om du befinner dig i USA, var försiktig med var du uträttar dina behov. Skulle du bli plötsligt bajsnödig är det inte att rekommendera att du sätter dig på trottoaren, då kan du nämligen bli utsatt för DNA-analys. De stackarna som får analysera din skit blir säkert lite förvirrade (eller möjligen förvånade) eftersom de normalt analyserar rester från hundar, inte människor.

Det är det privata företaget PooPrints som har som affärsidé att DNA-testa hundskit och koppla det till den hund som lämnat det efter sig och i förlängningen komma åt hundägaren som inte orkar plocka upp efter sin älskling. Alla som bor i det område som ansluter sig till företaget måste skicka in ett DNA-prov på sin hund. De som inte sköter sig riskerar böter och kan till och med tvingas flytta om de fortsätter att synda. Tydligen lämnas 3,5 miljarder kilo hundskit oupplockat bara i USA. Hissnande mängder bajs med andra ord.

Och du, om du vill starta en liknande rörelse i Sverige ska det nog gå att ordna. PooPrints söker franchisetagare som vill föra affärsidén vidare...

Metoden har även testats i Israel, läs om det här.
Se inslag från CNN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar